HISTORIA

Iran Airs historia

Iranian Airways Company grundades i maj 1944 och körde sin första passagerarflyg direkt efter andra världskriget från Teheran till den heliga staden Mashhad. Flygbolaget hade också veckotrafik till Europa och dess flotta bestod av DC-3, DC-4 och Viscounts.

Inom 17 år (1945-1962) utvecklades företaget till ett stort inrikesflygbolag med några internationella flygningar per vecka. 1954 bildades ett andra privata flygbolag, Persian Air Services. Ursprungligen drev det endast godstrafik till Europa, men 1960 inledde passagerarflyg till flera europeiska destinationer med hyrd utrustning.

Irans geografiska situation med dess expanderande rymliga nivåer, relativ avlägsenhet av trånga områden från varandra, brist på adekvat transportmedel (järnvägar och vägar), behovet av att initiera säkra och snabba förbindelser och brist på en ordnad utrustning med hög kapacitet att återuppliva ömsesidig luftfartsrätt med andra länder samt att säkerställa mer välfärd och komfort för iranierna ledde till en ratificering av ministerrådet för att inrätta ett nationellt flygbolag den 10 februari 1961.

Därefter, den 24 februari 1961, båda Iranian Airways och Pars Airways slogs samman för att bilda ett nytt flygbolag som IranAir med förkortningarna HOMA, en griffin av persisk mytologi som symboliserar den mytiska fågeln av lycka.

IranAir, det första flygbolaget som beställde och driver Boeing 747SP i världen, med uppdraget att undanröja de inhemska luftfartsbehovet åtföljt av att följa säkerhetsprinciperna och bilda transporttjänster med grannländer och länder i fjärran, började officiellt sin verksamhet i april 1962. En passagerare, som går tillbaka till 1970-talet, i en TV-reklam om IranAir, säger: “Låt IranAir ta dig med på en resa till äventyr du aldrig kommer att glömma – romantiskt, spännande, hisnande Iran.

IranAir blev en fullständig medlem av IATA 1964 och flyger nu till 28 internationella och 26 inrikeslinjer som ett IOSA-registrerat flygbolag.

IranAirs logotyphistoria

 

Efter det att Irans nationella flygbolag registrerades som ett nationellt företag startade det officiellt under förkortningen “HOMA”, gjord genom att kombinera initiala bokstäver i den persiska frasen. För både korthet och tydlighet ändrade Irans nationella flygbolag till IranAir.

För att välja logotyp dök ett tillkännagivande om logotävling ut i tidningarna Kayhan och italaat 1961.  Domare kom från College of Fine Arts.  Inspirerad av en bild ovanpå en av kolumnerna i Persepolis skissade en ung iraner tävlingens vinnande bild.

Edward Zohrabian var bara 22 år när han ritade den välhållna logotypen för flygbolaget i Islamiska republiken Iran genom att dra på en serie antika iranska motiv.

Hans mest betydelsefulla inspiration var Homa, den persiska mytologiska griffinen, som finns i välmående Persepolis och beskrivs i böckerna till R.

Grishman, den berömda franska arkeologen som specialiserat sig på det forntida Iran. Griffin ovanpå Persepolis-kolonnen har tre distinkta egenskaper: ett örnhuvud, en korör och en hästman.

Utan ben, enligt vissa berättelser, vilar griffin aldrig, lever hela sitt liv som flyger osynligt högt över jorden och tänder aldrig på marken. Färgen som erbjuds av designern var turkos.

 

 

CATERING

Njut av IranAir Catering In the sky
Introduktion

IranAir Catering med mer än 40 års erfarenhet inom livsmedelsförsörjningsindustrin är känd som ett av de största cateringcentren i Mellanöstern.

Genom att använda högteknologisk utrustning, viktiga verktyg och näringsprogram som överensstämmer med hälso- och näringsprinciper följer IranAir Catering säkerhets- och hygiennormer och ansvarar för att producera och ge mat- och välfärdstjänster (barnunderhållning, tidningar och tidskrifter, filmer …) till sina uppskattade passagerare.

Detta centrum tillhandahåller också tjänster till andra interna och internationella flygbolag.

 

Homa klass tjänster

I flyg där IranAir erbjuder specialsäten för första klasspassagerare (Homa Class) tillhandahålls särskilda tjänster för Homa Class-passagerare, inklusive cateringtjänster som är beredda i enlighet med specifika standarder.

I jämförelse med dagliga tjänster erbjuder Homa Class cateringtjänster speciella och exklusiva tjänster. Den speciella kvaliteten och mångfalden av dessa tjänster åtnjuter några av de bästa designen och smakerna.

Att välja mat från menyn, få tjänster i porslinsfat, ta emot presentpåsar, blommor och saffran är bland de fall av tjänster som Homa Class-passagerare kan få under sina flygningar.

Särskilda måltider

Vissa passagerare har speciella preferenser för sina måltider ombord och det är därför IranAir Catering erbjuder ett antal specialmål på internationella flygningar.

Beredningen av sådana måltider uppfyller kraven i medicinskt föreskrivna dieter, religiösa övertygelser eller vegetariska principer. Specialbeställningar kan beställas upp till 48 timmar före avgångstid. Genom att ringa IranAir-reservationssektionen kan passagerare enkelt tala om sin begäran om de hade glömt att göra det vid bokningen.

Tjänster till andra flygbolag
Förutom livsmedel och andra cateringtjänster för inhemska och internationella flygbolag är andra cateringtjänster:

Utbyte – resa med van – dry store – ledande publikationer i persiska och engelska tjänster för internationella och inhemska VVIP, VIP-flyg. Marktjänster (seminarier och konferense) Det erbjuder också mat och fullservice för konferenser och seminarier; för alla ackrediterade offentliga eller privata organisationer med den begärda kapaciteten.

 

En kort historia av IranAir Catering

IranAir catering grundades 1967 och har en yta på 8833 kvadratmeter inklusive administration, lager, produktion och beredningssektioner. Det finns också över 700 anställda som erbjuder olika tjänster.

Förutom att tillhandahålla måltider och andra välfärdstjänster för passagerare och besättning, erbjuder IranAir cateringavdelning tjänster till andra inhemska och internationella transportörer. IranAir-catering förbereder i allmänhet minst 32000 måltider per dag och det ger också mat och dryck för IranAir-anställda och annan personal på Mehrabad- och IKA-flygplatserna.

 

Go Top